Курабии Сърца

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Курабии Сърца
Снимка: Радка Славова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Ако обичате някого, пригответе му курабии сърца, няма как и той да не ви заобича наобратно"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 2 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • свинска мас - 1 непълна ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - на един лимон
  • брашно - около 1 кг
  • какао - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се мазнината, амонячната сода и бакпулвера /изгасени в малко оцет/.

Последователно се прибавят киселото мляко, ванилията, лимоновата кора.

По малко се прибавя и брашно - като за кекс. Дели се на две равни части. Към едната се прибавя какаото.

Двете теста се замесват поотделно с нужното количество брашно - до меко и нелепнещо тесто. Оставят се за малко в хладилника, да стегнат.

Разточват се отделни кори, дебели около 1/2 см. С малка чашка се изрязват кръгчета. Те се разменят-светлите на мястото на тъмните и обратно.

От така получените шарени кори се изрязват формички - сърца /по желание/.

Поставят се в тава върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар. Пекат курабийките се в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: