Начин на приготвяне
Всички продукти слагам в хлебопекарната (без захаросаните портокалови корички) - на програма месене. След като е готово тестото, се разточва на правоъгълник на тънко /4мм/.
Поръсва се обилно със захаросаните портокалови корички и се завива на руло, което може да увиете на плитка или да усучете като въже и да навиете на охлюв.
Когато козунакът е оформен, го поставяте във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса.
Вече втасалият козунак намазвам с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко, и поръсвам със захар.
Пече се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.
Оставя се за кратко да се охлади върху решетка, след което се вади от формата.
Опитайте и козунака на Ваня Джорджевич и разберете как да си направите козунак без месене.
Коментари