Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Рула с картофи, чушки и лук

Рула с картофи, чушки и лук

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Рула с картофи, чушки и лук
Снимка: Марияна
1 / 3
21/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Половин пакет кори за баница е достатъчен за приготвянето на това вкусно ястие - елате да ви покажем как става"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • зелен лук - 1 стрък
  • лук - ½ глава сух
  • магданоз - 4 стръка
  • олио - 7 с.л
  • картофи - 1 бр. сварен
  • чушки - 1/3 бр. червена
  • яйца - 1 малко
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сусам - или друга поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбиваме 1 малко яйце, щипка сол, 5 с.л. прясно мляко, 1 с.л. олио с помощта на вилица.

Свареният картоф го намачкваме с вилица в друга купичка. Червената чушка нарязваме на дребно. Двата вида лук също нарязваме на дребно.

Червена чушка, стрък зелен лук и сухия лук ги задушаваме в тиган с олио. Разбъркваме всичко.

Дърпаме настрана да изстине. Прехвърляме го при картофа заедно с олиото, което сме задушавали. Добавяме вътре нарязан на ситно магданоз. Объркваме. Това ни е плънката за рулата.

Разтваряме си 4 бр. кори и ги групираме две по две. Намазваме две кори поставени една върху друга с яйчената смес. Отгоре разпределяме от плънката, като разпръскваме равномерно.

Навиваме откъм тясната страна на руло. Същото правим и с другите кори и смеси.От яйчената смес трябва да ни остане много малко за да намажем отгоре рулата.

Мажем малка огнеупорна йена с олио. Редим рулцата.

В случая нарязах на 4 парчета двете рула, 2 едно до друго и други по малки парчета едно до друго съединих. Мажем с яйчената смес. Ръсим с поръска. Печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: