Задушени чушки с лук

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Задушени чушки с лук
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
17/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Някои биха чукнали и по 1-2 яйца, но си заслужава да опитате този аламинут точно в този му вид"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг капия
  • лук - 2 глави големи
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме вътрешностите на чушките, после ги нарязваме на парчета, аз ги нарязах както ми дойде, но вие може на ивици да направите. После белим две глави лук, нарязваме ги на полумесеци и минаваме на готвенето.

Взимаме една тенджера, слагаме лука и олиото и ги задушаваме за малко, после добавяме и наразания пипер.

След малко бъркане добавяме водата и солта, затваряме капака на тенджерата след 15 минути задушените чушки с лук са готови.

Един вкусен аламинут за нула време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: