Пълнени тиквички с киноа

Пълнени тиквички с киноа3 / 3
21/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Дайте ни свежи тиквички и свобода и гледайте каква вкусотия сътворихме"

Необходими Продукти

  • киноа - 100 г
  • вода - 200 мл
  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 малък или 1 супена лъжица доматено пюре (по желание)
  • лук - 1/2 глава
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • моцарела
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете киноата добре и след това я сложете в тенджера с вода и щипка сол. Варете 10 минути (докато се абсорбира водата), след това изключете котлона и покрийте с капак.

Измийте тиквичките, срежете ги на две и с една чаена лъжичка издълбайте вътрешността. Пуснете тиквичките в подсолена вряща вода или на пара за 2 минути.

В тиган стоплете 2 супени лъжици вода или бяло вино, добавете пулпа от тиквичките, настърганите моркови, лук и домати.

Добавете щипка сол, прясно смлян черен пипер и подправки, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути.

Разбъркайте добре киноата със зеленчуците, напълнете лодките от тиквички и поставете в тава с малко вода. Печете в гореща фурна на 200 градуса за 15 минути, а след това още 5 минути с моцарелата с вентилатор.

Сервирайте пълнените тиквички с малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: