Начин на приготвяне
Изплакнете киноата добре и след това я сложете в тенджера с вода и щипка сол. Варете 10 минути (докато се абсорбира водата), след това изключете котлона и покрийте с капак.
Измийте тиквичките, срежете ги на две и с една чаена лъжичка издълбайте вътрешността. Пуснете тиквичките в подсолена вряща вода или на пара за 2 минути.
В тиган стоплете 2 супени лъжици вода или бяло вино, добавете пулпа от тиквичките, настърганите моркови, лук и домати.
Добавете щипка сол, прясно смлян черен пипер и подправки, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути.
Разбъркайте добре киноата със зеленчуците, напълнете лодките от тиквички и поставете в тава с малко вода. Печете в гореща фурна на 200 градуса за 15 минути, а след това още 5 минути с моцарелата с вентилатор.
Сервирайте пълнените тиквички с малко зехтин.