Пилешка супа с грис

24/05/2019
"Ароматна и засищаща пилешка супичка, която е много подходяща и за деца "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • яйца - 1 бр.
  • грис - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото с целия морков и обелената цяла глава лук, олиото и солта.

Извадете месото, обезкостете го, нарежете го на ситно и го върнете в бульона, в който сте пасирали морковът и лукът.

Оставете пилешката супата да заври отново и при непрекъснато бъркане прибавете гриса, след което застройте супата с разбитите яйце, кисело мляко и лимонена киселина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар