Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме маслото, сметаната и ванилията, отново разбиваме.
Постепенно добавяме брашното заедно с бакплувера и замесваме меко тесто.
Оставяме го за 15 минути да престои. След това го разточваме на кора, дебела 0. 5 см.
От тестото изрязваме формички, които да са леко вълнообразни и с неправилна форма.
Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. В средата на всяка формичка поставяме по една черешка и леко притискаме.
Печем на 180 градуса 15 минути, като внимаваме да не се препекат и да останат светли на цвят.
Веднага, още горещи, ги овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията. Подреждаме сладките в подходяща чиния за сервиране.