Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Великденски сладки Яйца на очи

Великденски сладки Яйца на очи

Великденски сладки Яйца на очи
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"И покрай цялата суетня с козунаците по Великден да не пропуснете сладките - и те са много важни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 кофичка (500 г)
  • масло - 100 г меко
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • сладко - 20 - 30 бр. цели бели череши от сладко
  • За овалване
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме маслото, сметаната и ванилията, отново разбиваме.

Постепенно добавяме брашното заедно с бакплувера и замесваме меко тесто.

Оставяме го за 15 минути да престои. След това го разточваме на кора, дебела 0. 5 см.

От тестото изрязваме формички, които да са леко вълнообразни и с неправилна форма.

Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. В средата на всяка формичка поставяме по една черешка и леко притискаме.

Печем на 180 градуса 15 минути, като внимаваме да не се препекат и да останат светли на цвят.

Веднага, още горещи, ги овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията. Подреждаме сладките в подходяща чиния за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: