Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с букет от гъби и сметанов сос

Паста с букет от гъби и сметанов сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Паста с букет от гъби и сметанов сос
Снимка: Храна за Душата
2 / 9с Видео
30/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Дали може да се намери по-вкусна паста не е въпрос, който ще си зададете, защото не бихте търсили друга, щом опитате тази"

Необходими Продукти

  • фусили - 200 г
  • манатарки - 50 г (сушени)
  • пачи крак - 50 г (сух)
  • гъби шийтаке - 200 г
  • сметана - 150 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - 30 г
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете фусилите да се варят в подсолена вода.

Залейте сушените манатарки и пачия крак с гореща вода и оставете за няколко минути гъбите да омекнат. Обелете и нарежете на едро гъбите шийтаке.

Загрейте масло в тигана и задушете пресните гъби с щипка сол и черен пипер. Прецедете манатарките и пачия крак от водата и ги добавете в тигана.

Накълцайте скилидките чесън на ситно и добавете. Залейте със сметаната и оставете соса са покъкри на умерен огън за няколко минути. Малко преди да свалите от котлона добавете и бялото вино.

Прецедете фусилите от водата и ги добавете при соса.

Разбъркайте и оставете тигана на котлона за още минута-две, за да поеме пастата всички аромати и вкусове от сметановия сос с гъби.

Сервирайте ястието поръсено с настърган пармезан и свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: