Начин на приготвяне
Почистете гъбите, като ги обелите и забършете с влажна чиста кърпа.
Обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.
Почистете кейла от твърдите жилки и го претеглете (120 г приблизително). Нарежете листата на едро и ги бланширайте в подсолена вода да поомекнат.
През това време на съседния котлон загрейте тиган на умерен огън. Сипете зехтина и сложете да се запържи чесъна и лютото чушле.
Преди да е станал златист чесъна, увеличете огъня и веднага сложете гъбите нарязани на филийки.
Сортирайте за няколко минути, след което с щипка изваждайте омекналия Кейл и го слагайте поетапно в тигана. Сипете виното и оставете алкохола и течността да се изпарят.
Паралелно с това забъркайте сметаната със крема сиренето и бялото саламурено сирене. Разбийте ги в блендер, за да стане гладък сос. Смесете със настърганата лимонова кора и сипете в тигана при ястието.
Разбъркайте добре и разпределете на 2 порции ароматното ястие с гъби. Във всяка нарежете доматчета чери и поднесете.
Добър апетит!