Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Кейл с гъби и сметанов сос

Кейл с гъби и сметанов сос

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кейл с гъби и сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Разбъркайте добре и разпределете на 2 порции кейл с гъби и сметанов сос. Във всяка нарежете доматчета чери и поднесете."

Необходими Продукти

  • кейл - 120 г (тегло на листата, без дръжките)
  • гъби - към 300 г печурки (по - дребни)
  • чесън - 4 скилидки
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • сметана - 200 мл
  • крема сирене - 100 г
  • сирене - 70 г краве или овче
  • кора от лимон - 1 ч.л. фино настъргана
  • чери домати - 4 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, като ги обелите и забършете с влажна чиста кърпа.

Обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.

Почистете кейла от твърдите жилки и го претеглете (120 г приблизително). Нарежете листата на едро и ги бланширайте в подсолена вода да поомекнат.

През това време на съседния котлон загрейте тиган на умерен огън. Сипете зехтина и сложете да се запържи чесъна и лютото чушле.

Преди да е станал златист чесъна, увеличете огъня и веднага сложете гъбите нарязани на филийки.

Сортирайте за няколко минути, след което с щипка изваждайте омекналия Кейл и го слагайте поетапно в тигана. Сипете виното и оставете алкохола и течността да се изпарят.

Паралелно с това забъркайте сметаната със крема сиренето и бялото саламурено сирене. Разбийте ги в блендер, за да стане гладък сос. Смесете със настърганата лимонова кора и сипете в тигана при ястието.

Разбъркайте добре и разпределете на 2 порции ароматното ястие с гъби. Във всяка нарежете доматчета чери и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: