Вита баница с лапад и сирене

01/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър376111
"Ето така правят баница майсторите - вита и със свежа плънка с лапад и сирене - да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 827
  • Преглеждания за месеца3823
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отстранете дръжките и твърдите жилки на пресния лапад и го нарежете на едро. Загрейте масло и олио в дълбок съд и сотирайте лапада до омекване. Нарежете на ситно пресния лук и прибавете. Посолете и гответе за още минута-две.

Разбийте в купа яйцата и добавете киселото мляко и содата за хляб. Натрошете кравето сирене в купата и разбъркайте. Охладете леко задушените лапад и прибавете към плънката от яйца и сирене.

Извадете корите за баница и поставете една върху плота. Намажете с малко олио или разтопено масло и слепете с втора кора.

Сложете от плънката и навийте на руло. Поставете в тавата и повторете с останалите кори като оформяте вита баница.

Залейте баницата с половин чаена чаша прясно мляко и прехвърлете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар