Начин на приготвяне
Вкусните курабийки са неизменна част от великденските ястия!
В купа разбъркваме на пяна яйчицето. Сипваме содата в кофичката с киселото мляко и като се активира ги добавяме към яйцето. Прибавяме и кафявата кристална захар.
Ароматизираме с лимоновия прясно изцеден сок, ванилията, както и канелата и джинджифила на прах по желание. Разбъркваме с шарлана и постепенно започваме да ръсим от пълнозърнестото и царевичното брашно, докато се получи меко пухкаво тесто.
Овалваме малки топчета, големи 2-3 см, и ги подреждаме в тава, която сме намазали с шарлан, на разстояние, защото при печенето стават почти двойно по-големи.
Печем курабийките на 180 градуса за около 18 минутки. Ако се налага, по средата на печенето, можем да изключим долния реотан, тъй като лесно се запичат отдолу.
Поднасяме още топли и мекички.
Неустоими нежни лимонови курабийки!
Много лесни за приготвяне!
От любов към Бабините сладки!