Сос от трюфел

29/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на малки парчета и заделете.

Извадете труфата от бурканчето и я нарежете на много дребно. Течността от буркана заделете. Ще ви трябва за соса.

В тиган сложете маслото и зехтина. Изчакайте да се разтопи и сложете лука. Запържете добре за няколко минути. Когато започне да променя цвета си, добавете труфата и течността от бурканчето, която заделихме.

Изчакайте 1-2 минути и налейте виното. Когато изври алкохолът, добавете сметаната, солта и черния пипер. Намалете котлона на средна степен и оставете за пет минути да ври.

Изключете и сервирайте соса от трюфели.

*Ако желаете може да пасирате соса с пасатора.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар