Агнешки дроб сарми

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач188493572
29/04/2019
Приготвяне150 мин.
Готвене60 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешки набор - 1 бял дроб, черен дроб, сърце, момици /1.2 - 1.4 кг/
  • агнешко було - 1
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • маслини - 15 - 20 пълномаслени зелени без костилка
  • зелен лук - 1 връзка
  • лапад - 1 стиска или киселец
  • джоджен - 1 връзка
  • девесил - 1 клонче
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешката карантия в 1 литър подсолена вода за 1 час в тенджера под налягане или 1.5 часа в обикновена тенджера. След това търпеливо я нарежете на малки парченца.

Накълцайте зеленията и я задушете в мазнината. Добавете пипер, ориз и дробчетата. Объркайте добре.

С тази плънка завийте сарми в парчета агнешко було, като слагате

по 1-2 маслинки във всяка сарма. Подредете ги в подходяща тавичка.

Ако ви е останала плънка, добавете и нея. Залейте с 4 ч.ч. бульон.

Дроб сармата трябва да престои във фурната 1 час на 180°C или докато

ви хареса.

Когато сервирате агнешките дроб сарми, не забравяйте и чаша добре охладено розе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар