Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от агнешки дроб

Сарми от агнешки дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сарми от агнешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • бял дроб - 1 бр. агнешки
  • черен дроб - 1 бр. агнешки
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • магданоз
  • олио - 80 мл
  • агнешко було - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробовете се сваряват, нарязват и се измиват. Поръсват се с черен пипер и сол и се запържват в мазнината. Добавят се нарязания лук, оризът, нарязаният магданоз, черен пипер, сол и малко вода.

Вари се до полуготовност на ориза. Булата се пълнят с тази смес и се завиват като сарми. Слагат се в тавичка, намазват се с жълтъка, налива се малко вода и се запичат във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Това си има име и то е "Дроб сърма" - не си мисли че си открила топлата вода.
А това горе на снимката въобще не е това което си описала като рецепта ...
06.02.2016 23:24