Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки Дроб на Фурна

Агнешки Дроб на Фурна

Агнешки Дроб на Фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Лесно е да приготвиш сочен агнешки дроб, стига да знаеш как, а вие вече знаете"

Необходими Продукти

  • агнешки черен дроб - 400 г
  • зеленчуков микс - 400 - 450 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре черния дроб и го сваряваме във вода с бульона. След сваряването го нарязваме на филийки.

Зеленчуковия микс поставяме в тиган заедно със олиото. Оставяме така да се задуши за около 10-15 минути.

Прехвърляме всичко това в подходящ съд, нареждаме отгоре нарязаните филийки черен дроб.

В отделен съд разбиваме сметаната с малко вода и поливаме. Поставяме във фурната да се пече за около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: