Треска с къри

МарияМария
Помощник Готвач
326
6
14
08/05/2013
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • треска - 300 - 400 г филе от треска, без кожа
  • бульон - 120 мл пилешки бульон
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лук - 3 - 4 ч.л. изсушен лук
  • доматен сок - 120 мл
  • къри - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете дълбока тавичка или друг подходящ огнеупорен съд и наредете на дъното му рибните филета. Поръсете с лимоновия сок и печете на средно силна фурна /150-160г/ само за 10 минути.

Извадете треската и отцедете отделената течност.

Накиснете в гореща вода изсушения лук докато омекне. Отцедете излишната вода и го смесете с бульона и доматения сок. Оставете така приготвената смес да заври. Добавете кърито, черния пипер и сол на вкус. Варете 2-3 минути и изсипете върху треската.

За гарнитура към запечената риба може да използвате сварен ориз или картофи.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар