Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба Треска Елеганте

Риба Треска Елеганте

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Риба Треска Елеганте
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"За перфектни резултати спазвайте точно указанията на рецептата! И успех"

Необходими Продукти

  • риба треска - 2 бр. филе
  • За соса
  • майонеза - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чесън - 2 скилидки, настърган
  • джинджифил - на вкус, настърган
  • мащерка - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • сол - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • чушки - 2 бр. големи зелени или 3 бр по - малки
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 250 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - или слънчогледово олио
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се заемаме с гарнитурата, за да е готова, тъй като рибата става много бързо.

Запържваме лука, нарязан на много ситно, чушката на лентички (не много фини) в сгорещения зехтин и щипка сол.

Когато зеленчуците поомекнат прибавяме виното и оставяме на силен огън, докато се изпари алкохола.

Веднага след това изсипваме доматеното пюре и намаляваме на среден огън. Прибавяме чесъна и оставяме да къкри 10 мин.

Накрая слагаме лъжичката мед и сол на вкус. Готвим още 5 мин и отстраняваме от огъня.

За рибката приготвяме тавичка покрита с алуминиево фолио (може и без него) и нареждаме филетата (ако са с кожа, нека тя да е отдолу) , намазваме ги с малко зехтин или капваме няколко капчици върху всяко.

Забъркваме гладка смес от продуктите за соса, като през това време включваме фурната да загрява на 200 градуса.

Разпределяме соса равномерно върху всяко филенце .Тук може да използвате въображението си и да добавите отгоре ядки - тиквено семе, филирани бадеми или да поръсите с галета, за да има рибката хрупкава коричка.

Печем в предварително загрятата фурна на 200 градуса за точно 12 минути! ! Това е важно, за да остане рибата крехка.

Сервираме със подложка от приготвената гарнитура. Върху нея внимателно поставяме готовото филенце и украсяваме с нещо зелено (например магданоз) или с редукция от балсамов оцет.

Невероятно вкусно е. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: