Пюре от треска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пюре от треска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ама къде сте тръгнали с тези печени филийки, пюрето от треска си е само за нас"

Необходими Продукти

  • риба треска - 300 г филе с кожа
  • картофи - 2 бр. средни
  • чесън - 4 скилидки
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 60 мл
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л. прясно изцеден
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • аншоа - филенца за украса при поднасяне
  • маслини - за украса
  • магданоз - няколко листа, накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, охладете, обелете ги и нарежете на парченца.

Рибата измийте и поставете с кожата надолу във вряща вода, която да я покрива два пръста. Използваме филе с кожа, за да не се разпада месцето и така повече да се напои с вода.

След минутка-две рибата ще изгуби прозрачността си и ще побелее.

Отстранете я от огъня, отцедете и щом поизстине отстранете кожата.

Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и сложете в него скилидките чесън - необелени и леко смачкани.

След две минутки те ще пуснат аромата си и ще овкусят зехтина.

В купа сложете варените картофи, треската разронена с пръсти (крехка е и направо се разпада сама при минимално втриване с пръстите). Налейте млякото, ароматизирания зехтин, премахвайки чесънчетата, лимоновия сок, сол и пипер.

Пасирайте всичко на бавна степен, като накрая може да увеличите. Налейте си още мляко или зехтин до получаване на идеалната за вас консистенция.

Поднесете пюрето с топъл хляб, гарнирано с маслини и аншоа. Много добре се комбинира и с печени чушки или сушени мариновани домати.

Пюрето от треска е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: