Треска с къри

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Треска с къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • треска - 300 - 400 г филе от треска, без кожа
  • бульон - 120 мл пилешки бульон
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лук - 3 - 4 ч.л. изсушен лук
  • доматен сок - 120 мл
  • къри - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете дълбока тавичка или друг подходящ огнеупорен съд и наредете на дъното му рибните филета. Поръсете с лимоновия сок и печете на средно силна фурна /150-160г/ само за 10 минути.

Извадете треската и отцедете отделената течност.

Накиснете в гореща вода изсушения лук докато омекне. Отцедете излишната вода и го смесете с бульона и доматения сок. Оставете така приготвената смес да заври. Добавете кърито, черния пипер и сол на вкус. Варете 2-3 минути и изсипете върху треската.

За гарнитура към запечената риба може да използвате сварен ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: