Лозови сарми с цедено мляко

30/04/2019
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак7269
"Ще попитаме само веднъж - вие ли изядохте всички лозови сармички с цедено мляко "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С най-големите лозови листа се покрива тавата. Лукът се нарязва на ситно.

Оризът се измива добре.

Омесва се каймата с ориза, лука, джоджена, като се добавя червен и черен пипер и сол на вкус.

Навиват се сармите от всяко листо и се нареждат в тавата.

Покриват се останалите листа. Залива се със студена вода и 3 с.л. зехтин.

Покрива се с фолио.

Пече се 60 мин. на 220 градуса, след което се премахва фолиото и се запича 10 мин.

Сервира се с цедено мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар