Ягодово-спаначена торта

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
30/04/2019
"Перфектната торта, която е хем много вкусна, хем много красива "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го сварете. През това време разбийте яйцата с ванилията и захарта на пухкав крем.

Готовия спанак пасирайте и прибавете към яйчената смес заедно с една чаша олио. Постепенно прибавете и пресятото брашно с бакпулвера.

В кръгла тава, която е предварително намазана с олио или масло и поръсена с брашно, изсипете сместа за блата. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 1 час.

Проверявайте готовността на блата с дървено шишче, което трябва да излезе сухо. Оставете да изстине и разрежете на отделни блатове /моите излезнаха 2/.

Започнете с приготвянето на крема. Почистете ягодите и ги пасирайте с 5 с.л. пудра захар.

Разбийте маскарпонето, крема сиренето и заквасената сметана с миксер и добавете пасираните ягоди.

Добавете предварително набъбналия желатин към крема и разбийте за кратко.

Започнете със сглобяването на тортата. В подходяща чиния поставете ринг или използвайте форма за торта с отлепващо дъно.

Поставете блата, а отгоре залейте с крема и така, докато свършат блатовете. Отгоре завършете с крем.

Украсете тортата според въображението си. Оставете да стегне в хладилник за 1 денонощие.

Да ви е сладко!

Източник: Didi`s kitchen

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Много интересна комбинация! Браво!
1
0
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Благодаря! Аз бях много скиптично настроена, но се получи страхотна комбинация. Заслужава си да се пробва!
1
0
Светла
Светла
30.04.2019 14:13
Страхотна торта, много лека и приятна. Вкусът е уникален.
1
0