Меденки с ром, канела и карамфил

08/05/2019
"Където и да ги скриете, ще ги намерят по неустоимия аромат и ще ги изядат до последната трохичка "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разбийте на пяна, прибавете едно по едно яйцата, захарта и загрятия мед и добавете брашното, предварително смесено със содите (амонячната и бикарбоната) и смлените на прах карамфил и канела.

От тази смес омесете тесто, разточете го на кора с дебелина около 1/2 см, изрежете от нея меденки с различни форми, които намажете отгоре с разбито яйце.

Изпечете меденките с ром в немного силна фурна за кратко време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар