Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Месно руло (Руло Стефани) в кексова форма

Месно руло (Руло Стефани) в кексова форма

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Месно руло (Руло Стефани) в кексова форма
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Две форми за кекс да имате, и двете ги използвайте по предназначение - за да приготвите Месно руло Стефани"

Необходими Продукти

  • ЗА МЕСНАТА СМЕС
  • кайма - 800 г
  • лук - 2 глави
  • сух хляб - 3 филии
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • галета - за поръсване на формата
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • яйца - 5 сварени
  • моркови - 2 сварени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • царевица - 150 г консервирана, сладка
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • кашкавал - 200 г
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на соленото руло: Филиите хляб потапяме в млякото, след това добре изцеждаме. Лука наситняваме или смиламе в блендер.

Смесваме каймата с хляба, лука, яйцето и всички подправки.

Омесваме каймата, покриваме със свежо фолио и оставяме за час в хладилник, за да поеме ароматите на подправките.

През това време сваряваме яйцата, нарязваме морковите и краставичките на жулиени, отцеждаме царевицата.

Кексовата форма намазваме с олио и след това поръсваме навсякъде с галета. Месната смес разделяме на две, изсипваме първата във формата, заравняваме и отгоре подреждаме в кръг яйцата, краставичките, царевицата и морковите.

Притискаме внимателно. Изсипваме равномерно и втората част от месната смес, подравняваме и отгоре посипваме с галета.

Печем във фурна на 180 градуса около 45 мин.

Изваждаме и обръщаме внимателно формата в друга тава. Поръсваме обилно с кашкавал, посипваме с пушения червен пипер. Допичаме до разтопяване на кашкавала, като внимаваме да не прегори пиперът.

Украсяваме по желание със свежи или сезонни зеленчуци.

Месното руло (Руло Стефани) в кексова форма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: