Начин на приготвяне
Разбивам много добре яйцата със захарта, след което добавям и млякото.
Активирам маята с малко топло мляко, лъжица захар и лъжица брашно. От всички съставки омесвам меко и еластично тесто.
Удрям го в плота 25 пъти. Оставям го да втаса на топло и после го разделям на 6 части.
Всяка от трите топки разточвам на кора и мажа със сладко, навивам на тънко руло и оформям на фитили.
От трите фитила сплитам плитка. С другите три процедирам по същия начин.
Намазвам формата за кекс с олио и малко брашно и слагам първата готовата плитка.
Втората плитка разполагам в другата форма, защото формите са малки. Оставям ги на топло да втасат и после ги мажа със разбит жълтък, мляко и олио.
Посипвам козунака обилно със захар. Пека на 160 градуса в загрята фурна.
Козуначеното руло в кексова форма е много вкусно.
Коментари