Начин на приготвяне
Морковите се сваряват и се нарязват на кубчета.
Яйцата се сваряват и се разрязват на две половинки по дължина.
Краставички се нарязват също на кубчета.
Каймата се омесва с лука, яйцето и подправките.
Формата за кекс се намазва с мазнина /олио или зехтин/.
Каймата се разпределя на три части. Зеленчуците на две части.
На дъното на формата се слага един пласт от каймата, поръсва се с морковите и киселите краставички, притиска се лекичко, поставя се втори пласт от каймата, подреждат се яйцата и останалите зеленчуци, завършва се с кайма и рулото Стефани се поръсва с галета.
Печете соленото руло в предварително загрята върна на 180°C за около 40-45 мин.
След като се изпече, се отделя от съда с дървена шпатула и се обръща с чиния.
Поръсва се с настърган кашкавал, връща се за 5 мин във фурната на горно печене и се запича до златист цвят на кашкавала.
Чинията, с която ще се обръща, трябва да може да се постави обратно във фурната или рулото може да се обърне с плоска тавичка, напр. тава за пица.
Много вкусно, сочно и лесно руло Стефани във форма за кекс, а и така приготвено създава настроение!