Начин на приготвяне
Приготвяне на соленото руло: Филиите хляб потапяме в млякото, след това добре изцеждаме. Лука наситняваме или смиламе в блендер.
Смесваме каймата с хляба, лука, яйцето и всички подправки.
Омесваме каймата, покриваме със свежо фолио и оставяме за час в хладилник, за да поеме ароматите на подправките.
През това време сваряваме яйцата, нарязваме морковите и краставичките на жулиени, отцеждаме царевицата.
Кексовата форма намазваме с олио и след това поръсваме навсякъде с галета. Месната смес разделяме на две, изсипваме първата във формата, заравняваме и отгоре подреждаме в кръг яйцата, краставичките, царевицата и морковите.
Притискаме внимателно. Изсипваме равномерно и втората част от месната смес, подравняваме и отгоре посипваме с галета.
Печем във фурна на 180 градуса около 45 мин.
Изваждаме и обръщаме внимателно формата в друга тава. Поръсваме обилно с кашкавал, посипваме с пушения червен пипер. Допичаме до разтопяване на кашкавала, като внимаваме да не прегори пиперът.
Украсяваме по желание със свежи или сезонни зеленчуци.
Месното руло (Руло Стефани) в кексова форма е готово.