Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Великденски кифлички с мармалад от ябълки и сливи

Великденски кифлички с мармалад от ябълки и сливи

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Великденски кифлички с мармалад от ябълки и сливи
Снимка: Петя
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"По традиция на Великден се правят не само козунаци, но и кифлички, ама не какви да е, а с мармалад и щипка любов"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • суха мая - 1 пакет (7 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл хладка (прясно мляко)
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • брашно - 600 - 700 г
  • За пълнежа
  • мармалад - 1 бурканче - или сладко, или течен шоколад в случая е мармалад от ябълки и сини сливи)
  • За намазване
  • жълтъци - 1 брой
  • олио - 1 ч.л.
  • За поръсване
  • захар - кристална
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко еластично тесто от посочените продукти.

Разделя се на 3 топки и всяка се разточва на кръгла кора. След което всяка се реже на 8 триъгълника.

Покриват се с кърпа и се оставят да починат половин час.

В края на всеки триъгълник се поставя по малко от плънката и се навива на кифличка.

Кифличките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Намазват се с жълтък, разбит с малко олио, и се поръсват по желание със захар или мак. Или пък всяка кифличка предварително се потапя в кристална захар и тогава се слага в тавата.

Великденските кифлички се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Приятен апетит!

Научете също как се правят козуначени кифлички или опитайте нашите макови кифли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: