Начин на приготвяне
Замесва се меко еластично тесто от посочените продукти.
Разделя се на 3 топки и всяка се разточва на кръгла кора. След което всяка се реже на 8 триъгълника.
Покриват се с кърпа и се оставят да починат половин час.
В края на всеки триъгълник се поставя по малко от плънката и се навива на кифличка.
Кифличките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
Намазват се с жълтък, разбит с малко олио, и се поръсват по желание със захар или мак. Или пък всяка кифличка предварително се потапя в кристална захар и тогава се слага в тавата.
Великденските кифлички се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Приятен апетит!
Научете също как се правят козуначени кифлички или опитайте нашите макови кифли.