Начин на приготвяне
Захарта, бакпулверът и брашното се смесват със зехтина, изварата и две яйца. Добавя се конякът и тестото се разбърква 10 минути.
Приготвя се плънка, като се смесват изварата, канелата, захарта, брашното и 1 жълтък.
Тестото се разточва тънко, изрязват се кръгове с диаметър 10 сантиметра и в средата на всеки се слага по 1 супена лъжица от плънката.
Краищата на тестото се защипват и се оформят. Кифличките се намазват с разбито яйце и се слагат в тава, постлана с хартия за печене.
Пекат се 20 минути на 180 градуса.
Още апетитни рецепти за кифлички: Великденски кифлички със стафиди, Кифлички със стафиди, Козуначени кифлички, Ванилени кифлички, Орехови кифлички, Кифлички със сладко, Бабините кифлички с прясно мляко.