Начин на приготвяне
Три супени лъжици брашно се слагат настрана, останалото брашно се пресява със солта, канелата и се смесва с 50 грама масло. В брашното се прави кладенче, в него се слага маята, захарта, 1 яйце и два жълтъка.
Сметаната леко се затопля и се добавя в тестото. То се меси, докато спре да се лепи по ръцете. Поръсва се със стафиди и се меси, за да се разпределят стафидите равномерно. Прави се топка и се оставя на топло за 30 минути.
Тестото се разделя на 12 части, от които се правят топчета и се разплескват. Слагат се в тава, постлана с хартия за печене и се оставят за 40 минути на топло. Останалото брашно се смесва с 3 супени лъжици студена вода и тази смес се слага в шприц.
С течното тесто се рисуват кръстове върху кифличките и се пекат 12 минути на 240 градуса. Медът се разтваря в 4 супени лъжици вода и с тази смес се намазват горещите кифлички.