Начин на приготвяне
Маята се разтваря в малко от млякото, предварително затоплено и се добавя малко захар и брашно. Щом шупне, се смесва с пресятото брашно. Добавя се смес от топлото мляко, яйцата и захарта.
Меси се тесто, докато започне да става на мехури. Оставя се на топло да втаса. Разделя се на 20 части и се правят топки. Всяка топка се разточва леко така, че да заприлича на елипса.
Прави се плънката, като захарта се карамелизира съвсем леко и се смесва с бадемите и прясното мляко. При нужда се разрежда с още мляко. След като сместа изстине, се добавят стафидите.
По малко от плънката се слага в края на всяка елипса и тя се завива като кифличка. Слагат се всички в намазана с мазнина тава, оставят се да втасат, намазват се с яйце и се пекат.