Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Великденски кифлички с пестил от ябълки и праскови

Великденски кифлички с пестил от ябълки и праскови

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Великденски кифлички с пестил от ябълки и праскови
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Не само за Великден, но и през всички останали дни от годината бихме хапвали от тези кифлички с пестил"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 4 с.л. със стайна температура
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • ванилова захар - 1 п. с аромат на портокал
  • сол - 2 щ.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 2 п. от по 7 гр едното
  • брашно - 2 ч.ч. тип 650*
  • брашно - 3 ч.ч. на Мел София Класик
  • За пълнеж
  • пестил
  • сладко
  • течен шоколад
  • локум
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • За поръсване
  • захар - кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват и разбиват (аз с миксера) яйцата, захарта, ванилиите, кравето масло, солта, маята и топлото мляко.

В тава се пресява брашното и се прави кладенче, в което се излива яйчено-маяната смес.

Замесва се меко нелепнещо тесто, което се оставя да втаса 60 минути.

Разделя се на 5-6 топки, които се разточват много тънко и се разрязват на 16 триъгълника за малки кифлички или на 8 - за големи.

На външната страна на триъгълника се слага от пълнежа и така се оставят 15-20 минути да починат.

Чак тогава триъгълниците се навиват на кифлички. Намазват се с разбития с олиото жълтък и се поръсват с кристалната захар.

Пекат се в предварително загрята фурна на 250°C фурна, която аз веднага намалих на 200°C със слагането на тавата с кифличките. Стават много бързо - за около 15 минути и са готови.

Изваждат се и се нареждат върху скара да изстинат.

Особено са вкуснички, когато са още топли.

Да ви е сладичко!

*Може да се замени с тип 500.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: