Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Aнглийски оризов пудинг

Aнглийски оризов пудинг

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Aнглийски оризов пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • захар - 50 г
  • яйца - 4 бр
  • масло - 50 г
  • стафиди - 100 г
  • череши - 25 г
  • лимони - кората на 1 лимон
  • бренди - 1 р.ч. бренди
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се изплаква. Сварява се 17-18 минути в голямо количество вода. След това се отстранява от огъня и се изплаква обилно със студена вода.

На водна баня внимателно смесете предварително разбитите яйца, млякото, захарта и кората от лимона. След като захарта се стопи и сместа се затопли я прехвърлете в тенджера. На средносилен огън и при непрекъснато бъркане я изчаквате да се сгъсти.

Когато сместа стане с консистенцията на боза я свалете от огъня и сложете в нея стафидите, черешите, маслото и студения ориз.

Така приготвената смес се изсипва в намазнен съд, поръсва се с индийско орехче и се пече на водна баня около 30 минути при 150 градуса.

Така приготвения класически английски оризов пудинг се полива със сладък сироп и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: