Сарми с лапад и млечна майонеза

08/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър370111
"Сръчни пръсти, търпение и много мерак - това са основните съставки на вкусните сарми с лапад "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо625
  • Преглеждания за месеца624
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете листата лапад от твърдите жили и дръжките. Поставете ги в купа, залейте с гореща вода и оставете да омекнат.

Нарежете главата кромид и стръковете пресен лук на ситно.

Загрейте зехтин в дълбок съд и задушете лука за кратко. Добавете чаена чаша ориз Оберон и телешката кайма. Запържете, докато зрънцата на ориза станат прозрачни, а каймата се раздребни и зачерви.

Подправете с черен пипер, люто чили, сладък червен пипер и сол. Разбъркайте плънката и свалете съда от котлона. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и прибавете.

Поставете няколко по-големи листа от лапада на дъното на съда, в които ще готвите сармите. Извадете попарените листа от водата и завийте сарми със сместа от ориз и кайма. Подредете в съда. Добавете цели стръкове пресен чесън за допълнителен аромат на ястието и залейте със зеленчуковия бульон.

Захлупете сармите с керамична чиния, за да не се разкъсат, и поставете съда на умерен огън под капак за 30-35 минути.

За млечната майонеза сипете в купата на пасатора прясното мляко и олиото. Изстискайте сока на половин лимон, добавете чесъна и щипка сол. Пасирайте до получаване на хомогенен сос с консистенция на майонеза.

Накълцайте и прибавете стръковете копър, разбъркайте финално млечната майонеза и прехвърлете в купичка. Гарнирайте сармите от лапад с млечно-чесновата майонеза и сервирайте.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар