Начин на приготвяне
Картофите, морковите (без половин морков, оставя се за украса) и яйцата се сваряват поотделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без половин яйце, за украса е).
Краставичките и грахът от консерва се отцеждат. Обелената кисела ябълка и краставичките също се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок.
Сместа се смесва с майонезата и се разбърква хубаво.
В една кръгла салатиера или в подходящ поднос на купчинка се слага приготвената руска салата. Заглажда се хубаво и цялата се покрива със ситно нарязания магданоз.
Декорация: Кошницата се прави от топеното сирене за сандвичи, нарязано на малки правоъгълници и подредено както се вижда на снимката. За дръжката се изрязват тънки правоъгълници от сиренето. Маковете се правят от люспата на домата.
Другите цветя са от моркова, белтъка на яйцето и от топеното сирене. Тичинките са направени от ивички маслини и от жълтък.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни великденски салати, нашата яйчена салата или тези подходящи за Великден яйчени разядки.