Топени боядисани яйца за Великден

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор309641
07/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 25 бр.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • бои за яйца - 6 основни различни цвята
  • оцет - 20 - 24 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето един лесен, но малко по-различен и красив начин на боядисване на яйцата от традиционните.

Сваряваме яйцата в подсолена вода. Вече сварени, ги прехвърляме внимателно в друг съд да изстиват.

В стъклени големи буркани разтваряме боите в гореща вода и оцет (по 3-4 с.л. на буркан). Разбъркваме ги и започваме боядисването!

Взимаме яйцето и го потапяме наполовина (от към върха) в синята боя и държим няколко секунди, колкото да се оцвети с желаната наситеност на цвета.

После може да го потопим от към дългата страна, отново наполовина в жълтата боя и така ще получим 3 цвята – синьо, жълто и комбинацията от тях – зелено.

Останалата четвърт от яйцето може да оцветим в червената боя и в резултат ще получим червено, оранжево (от червено+жълто) и лилаво (от червено+синьо).

И така едно яйчице ще има общо всички 6 цвята на дъгата.

Има различни възможности за потапяне, например частично от различни цветове, за да се получат рингове и т.н. Фантазията е най-добрият помощник в случая!

Красиви и нестандартни топени боядисани яйца за Великденското изобилие и разнообразие от красоти! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар