Домашна орехова торта от село

07/05/2019
"С ръчно приготвени кори и любимият крем тази торта пленява с вкус като от едно време "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 421
  • Преглеждания за месеца11878
  • Преглеждания за седмицата1466
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Докато блатовете се пекат, приготвям крема.

Разбивам яйцата и захарта отделно, прибавям брашното и ванилията и мляко, за да стане на рядка каша Останалото мляко от 1 л го слагам да заври и прибавям кашата да стане на по-гъсто кремче.

Аз отделих белтъците и още 1/2 чаша захар ги разбих на сняг. Като се охлади кремът, ги прибавих и бърках с шпатула. Става по-пухкав кремът.

Ако искате, може да сиропирате блатовете за сочност. После редувате блат и крем.

Украсата на ореховата торта е със смлени орехи, но може и друга. Готовата торта трябва да отлежи поне няколко часа в хладилник, преди поднасяне.

Източник на тази вкусна селска орехова торта: Невена Добрева‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ferdi Nevin
Ferdi Nevin
15.12.2019 14:11
Poveche ne pravete recepti! Ako nqkoi go napravi tozi krem taka kakto go pishe v receptata shte mu stisna rakata
0
0