Пролетна салата с айсберг, спанак, яйце и маслини

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90124827724
07/05/2019
"Свежо пролетно предложение за всички, които искат да похапнат нещо вкусно и с грижа за фигурата "
Приготвяне8 мин.
Общо8 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 237
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и оставят да се изцедят от водата. Доматите се режат на малки кубчета, морковът с помощта на белачка - на тънки лентички, зеленият лук и магданоза се наситняват.

В голяма купа се накъсват или нарязват на едро айсбергът и спанакът, добавят се маслините и останалите зеленчуци. Салатата се подправя със сол и оцет на вкус, добавя се олиото и хубаво се разбърква.

Разпределя се в порционни чинии, всяка порция салата се гарнира с плочка овче сирене, поръсено с риган и едно сварено яйце, разполовено и поръсено със сол и лют червен пипер.

Питието към зелената салата е по избор.

Добър апетит и наздраве! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар