Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер или ги натрошаваме на ръка, ако няма блендер. След това смиламе и орехите.
Обелваме ябълките и ги стържем на ренде. Оставяме ги да си пуснат малко от сока за около половин час. После смесваме орехите, ябълките, захарта и бисквитите и плънката на щрудела е готова.
Следва завиването му. Слагам по две кори - затова винаги ги броя, и си разделям плънката. В случая имах 16, по 2 наведнъж - разделих я на осем части.
Ето и как става завиването. Взимам една кора и я мажа с малко масло, след което слагам втора върху нея и също я мажа с масло. Взимам част от плънката и я слагам в единия край (на по-тясната страна) и завивам на руло.
Рулата слагам навити в предварително намазнена с масло тавичка. Накрая ги намазвам ябълковия щрудел с малко масло отгоре.
Печем нежния щрудел с ябълки на 180 градуса за около 25-30.