Начин на приготвяне
Нарязваме прясно набраните и измити зеленолистни зеленчуци от градината на ситно.
Измиваме няколко пъти ориза (по желание може предварително да сме го накиснали за половин или 1 час) и листата от глухарчета, руколата и джоджена сипваме в тавичка.
Разбъркваме заедно с хималайската сол, зехтина, черния смлян пипер и сушения джоджен (пожелание), с помощта на дървена бъркалка, като се стараем всички съставки да са равномерно опознати едни с други.
Сипваме водата, която предварително си измерваме с чашки. Печем ястието на 250 градуса за около 40 минути. На 20-тата минути е хубаво да се разбърка и завърти тавата, а после само се готви до готовност и леко запичане.
Може да се включи във веган меню или пожелание да се поднесе с кисело мляко!
Лесен за приготвяне постен ориз със зеленините на пролетта!
Ако обичаш ориз, опитай и другите ни рецепти за постен ориз, ориз с гъби или ориз със спанак.