Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз с лапад и джоджен на тенджера

Ориз с лапад и джоджен на тенджера

Ориз с лапад и джоджен на тенджера
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Добавете малко джоджен към любимия си ориз със спанак и се насладете на вълшебен аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лопуш - 15 - 20 листа, лапад
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • лук - 1 глава
  • сирене - 200 - 300 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. равни
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистения ориз и го накисваме, докато приготвим другите зеленчуци. Измиваме набраните лапад и джоджен от градината и ги нарязваме на средно големи лентички, а лука - на малки кубченца.

Ориза сваряваме в 1 литър вода с хималайската сол и шарлана. Когато е полуготов, прибавяме лука, лапада и джоджена.

Овкусяваме с черния пипер и ако е необходимо, прибавяме още малко сол на вкус. Бъркайки манджата, варим до готовност!

Сервираме ориза с лапад богато поръсен с краве сирене и пожелание със стрък пресен джоджен!

Бърза, лесна и вкусна селска манджа!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: