Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пасирана супа от зрял фасул със запръжка

Пасирана супа от зрял фасул със запръжка

Пасирана супа от зрял фасул със запръжка1 / 2
10/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зрял фасул - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • За запръжката
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете добре фасула с нарязаните в него лук и моркови, пасирайте го, като го разреждате по малко с водата, в която е врял.

В сгорещеното олио запържете брашното, разредете го с млякото и ако е нужно - с бульон от варенето, и го добавете към пасирания фасул.

Посолете и варете бобената супа още 5-6 мин, след което я подправете със стрития джоджен и я поднесете с пържени хапки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: