Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Крем супа от зрял фасул и чушки

Крем супа от зрял фасул и чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крем супа от зрял фасул и чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • боб - 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • доматен сок - 100 мл.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл.
  • джоджен - 1/4 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасула е добре да се накисне от предната вечер във вода. На следващия ден се излива водата. Налива се прясна вода, като количеството е 4-5 пръста над нивото на боба.

Тенджерата се слага на включен котлон. След като кипне водата се добавя солта, морковите остъргани добре и срязани на по две, срязаната на 4 обелена глава лук, чушката, почистена от семената и срязана на две и олиото. След около 20 минути варене се добавят настърганите домати и супата се оставя за варене още 30 минути.

След готовност се изключва и се оставя да къкри на котлона.

Преди сервиране се взема пасатор и супата се пасира.

Поднася се в купички, като отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: