Патладжани по турски

Милена Добрева
Милена Добрева
Новак
11/05/2013
"Безспорно най-вкусните рецепти за патладжан сме откривали в Турската кухня. А тази е не просто вкусна, тя е великолепна!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 024
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете горната част на патладжаните, издълбайте ги и ползвайте вътрешността за друго ястие.

Всички продукти за пълнежа сложете в купа, добре объркайте и напълнете патладжаните без да ги препълвате. Затворете отворите им с резенчета домат.

Подредете в тенджера пълнените патладжани, поръсете ги с масло и останалия нарязан домат. Залейте с бульона, сложете капака и варете на умерен огън 40 минути.

За соса смесете всички продукти заедно. Прибавете соса от готвенето на патладжаните и добре объркайте. Сложете патладжаните в чиния и залейте със соса. Може да сервирате с кисело мляко, разбито с чесън.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар