Пастърма от Дивеч

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач185493562
10/05/2019
"Няма да стане бързо, но чакането си струва, уверяваме ви в това - перфектната дивечова пастърма "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • месо от дивеч - - цяло парче 3 - 4 кг диво прасе, елен, сърна
  • морска сол - 1 кг
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • чимен - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай дивечовото месо е плешка от прасе. Оформете месото и го заровете в морска сол.

В 3 литра вода разтворете оцета и залейте месото. Така престоява 48 часа, като веднъж го обръщате.

След това го потопете във вряща вода за 30 сек. Извадете и отцедете.

Отупайте го добре със смес от подправките. Завийте месото в тензух и добре го зашийте.

Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.

След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар