Кюфтета от дивеч

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Кюфтета от дивеч1 / 2
22/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
26

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут
  • свинско месо - 250 г тлъсто
  • дивеч - 500 г от дива свиня, сърна, елен
  • сланина - 250 г твърда
  • сол - 15 г
  • черен пипер - 5 г
  • захар - 4 г
  • кимион - 4 г
  • чубрица - 4 г
  • за омесване
  • яйца - 2 бр. големи
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.

Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.

Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, наситненият магданоз и люта чушка. Продуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа.

Кюфтетата се пекат до готовност на скара, която предварително сме намазали обилно със сланина. Може да се подредят в тава и да се опекат във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха страхотни, добра рецепта
05.01.2023 22:30