Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пастърма от Дивеч

Пастърма от Дивеч

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пастърма от Дивеч
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Няма да стане бързо, но чакането си струва, уверяваме ви в това - перфектната дивечова пастърма"

Необходими Продукти

  • месо от дивеч - - цяло парче 3 - 4 кг диво прасе, елен, сърна
  • морска сол - 1 кг
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • чимен - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай дивечовото месо е плешка от прасе. Оформете месото и го заровете в морска сол.

В 3 литра вода разтворете оцета и залейте месото. Така престоява 48 часа, като веднъж го обръщате.

След това го потопете във вряща вода за 30 сек. Извадете и отцедете.

Отупайте го добре със смес от подправките. Завийте месото в тензух и добре го зашийте.

Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.

След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: