Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Карловски понички по оригинална рецепта

Карловски понички по оригинална рецепта

Карловски понички по оригинална рецепта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Ако нямате възможност да отскочите до града на поничките, може да си ги приготвите и у дома, защото ви даваме оригиналната рецепта за карловски понички"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 4 ч.л.
  • сол - щипка
  • мая - 21 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от прясното мляко със захарта и малко брашно. Направете гъста кашичка. Оставете на топло да втаса.

Сложете брашното в голяма купа и направете дупка в средата. Добавете всичките продукти и замесете меко тесто. Извадете го от купата до поставете на набрашнен кухненски плот.

Доизмесете тестото за поничките и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.

Готовото тесто разточете н кръгъл лист. Изрежете кръгчета с формички, а в средата направете по-малки дупки. Оставете ги на топло да втасат повторно.

Изпържете ги на маслена баня на не много висока степен до златисто от двете страни. Извадете пухкавите понички върху кухненска хартия и оставете да попие излишната мазнина.

Преди да сервирате, разтопете шоколад и залейте готовите карловски понички по оригинална рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Леко мазни изглеждат.
03.11.2020 20:22