Начин на приготвяне
Разтворете маята в част от прясното мляко със захарта и малко брашно. Направете гъста кашичка. Оставете на топло да втаса.
Сложете брашното в голяма купа и направете дупка в средата. Добавете всичките продукти и замесете меко тесто. Извадете го от купата до поставете на набрашнен кухненски плот.
Доизмесете тестото за поничките и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.
Готовото тесто разточете н кръгъл лист. Изрежете кръгчета с формички, а в средата направете по-малки дупки. Оставете ги на топло да втасат повторно.
Изпържете ги на маслена баня на не много висока степен до златисто от двете страни. Извадете пухкавите понички върху кухненска хартия и оставете да попие излишната мазнина.
Преди да сервирате, разтопете шоколад и залейте готовите карловски понички по оригинална рецепта.
Коментари