Начин на приготвяне
Накиснете гъбите предварително във вода, за да омекнат.
Настържете морковите на ситно ренде и ги задушете с олиото в нагрят тиган.
Налейте в тенджера за варене 1 л гореща вода и сложете манатарките заедно с водата, в която са били накиснати.
Прибавете задушените моркови с мазнината и сложете тенджерата на тих огън.
Направете запръжка, като разтопите 50 г от маслото в нагорещен тиган, след което постепенно прибавете брашното.
Когато придобие златист цвят, налейте малко вода и добавете към гъбената супа.
Стрийте гъбените бульони и ги прибавете към супата, както и наситнените магданоз и целина. Малко преди готовност на чорбата, прибавете и останалите 50 г масло.
Гъбената чорба с манатарки по карловски е готова.