Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Боб със свински джолан в гърне

Боб със свински джолан в гърне

Боб със свински джолан в гърне
Снимка: Янка Димова Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Ако ще е боб, то нека да е на фурна и в комбинация със сочен свински джолан"

Необходими Продукти

  • джолан - 1.5 кг с кост
  • боб - 500 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • джоджен - сух и пресен
  • сминдух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам от вечерта зрелия фасул във вода и содата бикарбонат. На следващия ден го измивам добре под течаща вода в гевгир.

Поставям го в пръстения съд, като добавям 1 глава кромид лук, 1 червена чушка и 1 морков, всичко нарязано на кубчета, както и 2 с.л. доматено пюре, олио и подправки - сух и пресен джоджен, сминдух, 1 ч.л. червен пипер и сол на вкус.

Джолана измивам и цепвам на две места с нож, пиперосвам с червен пипер и поставям в гърнето при боба.

Заливам с вода, така че да покрие боба, похлупвам с капака и вкарвам във фурната на 180 градуса за 1 час.

След това допичам гювеча още 2 часа на 150 градуса до извиране на водата.

Бобът със свински джолан в гърне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: