Патешко магре на фурна с мед и кумкуат

11/05/2019
"Престрашете се да направите първите си стъпки като истински майстор шеф - лесно е с тази изпитана рецепта за Патешко магре "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патешко магре - 1 бр. (350 г)
  • черен пипер - 1 к.л. или на вкус
  • розмарин - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • кумкуат - 10 плодчета
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Патешкото магре се измива, подсушава добре с кухненска хартия и натрива със смес от меда, соевия сос и подправките. Оставя се за 1 денонощие в хладилник, като съдаът задължително се покрива с фолио за свежо съхранение.

2. След като месото се е мариновало, се изважда и поставя върху голямо парче алуминиево фолио. Малките портокалчета- кумкуат, се нарязват на дебели филийки и се слагат върху и под магрето. Ръсва се малко зехтин и фолиото се затваря, запечатвайки месото.

3. Поставя се в загрята на 230 градуса фурна за 20 минути, след това филиото се разтваря и се допича до желана степен на готовност.

Добре е да се следи и щом се образува лека коричка, да се разреже и ако е леко розово отвътре, да се извади. Патешкото месо не трябва да се препича прекалено.

4. След изваждане от фурната се завива отново за 3-4 минути, през които процесът на готвене ще продължи.

5. Готовото патешко магре се поднася задължително топло в компания с хубаво червено вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар